Cursussen en workshops

Bij praktijk Laogong verzorgen we diverse cursussen en workshops. Ze zijn zowel voor particulieren als professionals geschikt. De data worden altijd in overleg bepaald en actuele prijzen vind je op de prijslijst (zie pagina Consulten).

Rite of the Womb (Rite van de Baarmoeder)

De Rite of the Womb is eeuwenoud ritueel voor de baarmoeder als belangrijk centrum van levensenergie. Het is een energieoverdracht vanuit de kosmische baarmoeder die van vrouw op vrouw (de Womb keepers) wordt doorgegeven. Van oorsprong is de baarmoeder een plek van creatie en leven geven. Toch is het ook de plek waar vrouwen pijn, angst en trauma’s opgeslagen hebben. De (onbewust) opgeslagen pijn in de binnenwereld van je baarmoeder beïnvloedt je creatiestroom in je buitenwereld.

Het ritueel is erop gericht om je baarmoeder weer terug te brengen naar haar oorspronkelijke staat van liefde en creatie. Door de zachte energie van de inwijding wordt je innerlijke vrouwelijke kracht gereactiveerd en versterkt.

De Rite van de Baarmoeder is een waardevol geschenk aan jezelf! Ook vrouwen zonder fysieke baarmoeder kunnen de Rite ontvangen.

Tijdens een dagdeel van 4 uur gaan we lichaamsgericht werken, o.a. met behulp van Rebozo (massage met doeken) en energetisch met de kracht van de elementen Water, Aarde, Vuur en Lucht, om de energie van de Rite op een diep niveau te integreren.

Kijk op de prijslijst (pagina Consulten) voor de actuele prijs. Er kunnen maximaal 4 vrouwen tegelijk deelnemen.

Acupressuur als natuurlijke pijnbestrijding tijdens de bevalling

Deze workshop is geschikt voor aanstaande ouders, die acupressuur willen toepassen tijdens de bevalling. Door een druktechniek toe te passen op specifieke punten op het lichaam, kan de efficientie van de weeen versterkt worden en pijn verminderd. Voordeel is ook dat de partner een actieve rol heeft tijdens de bevalling.

Iedereen kan acupressuur leren. Tijdens de workshop van een uur komen de volgende aspecten aan bod:

Thijs is ons eerste kindje. Doordat mijn man en ik acupressuur hadden geleerd, gingen we met meer vertrouwen de bevalling in. Ik weet zeker dat ik door de punten te drukken minder pijn had.

Laura en Steven

Basiscursus acupressuur voor professionals (geaccrediteerd door KNOV en KCKC)

Je komt meer te weten over de evidentie rondom acupressuur als natuurlijke vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling. We bespreken de evidentie vanuit literatuur, praktijkervaring en patiënt values. Vervolgens gaan we aan de slag met de acupressuurpunten.

De volgende aspecten aan bod:

Workshop Nieuwetijd Engelen

In deze workshop maak je kennis met de energie van 3 Aartsengelen van de Nieuwe Tijd. Je ontvangt verschillende healings en je zult ervaren dat de energie van de Aartsengelen brengt wat jij op dit moment nodig hebt.

Vervolgens mag je zelf om de energie gaan vragen. Je mag ervaren dat je zelf altijd en overal om energie kunt vragen en ontvangen. De Aartsengelen hebben veel respect voor de mens en zij vragen ons ook niets meer dan vertrouwen en respect.

De Nieuwe Tijd staat voor Moeiteloos. Het vragen en ontvangen van energie van de Nieuwe Aartsengelen is eenvoudig, moeiteloos en effectief.

Deze workshop duurt ongeveer 4 uur.

Vervolgworkshop Werken met Nieuwetijd Engelen

Na de workshop Nieuwetijd Engelen, ben je zover dat je de volgende stap wil maken. Je gaat zelf aan de slag met de energie van de Nieuwetijd Engelen. In plaats van alleen jezelf ondersteunen met de energie van de nieuwe tijd, wordt je in deze workshop toegerust om ook anderen te gaan behandelen/begeleiden.

Deze workshop duurt ongeveer 3 uur.

Reiki 1

De Reiki 1 cursus duurt één dag. De cursus begint met een kennismaking en daarna krijg je informatie over wat Reiki inhoudt: het verhaal van de grondlegger en alles wat verder bij Reiki hoort.
Tijdens de cursus krijg je een behandeling en een inwijding om je energiekanaal te openen. Tevens doe je een aantal oefeningen om met Reiki te leren werken. Na afloop van de cursus Reiki 1 ontvang je een certificaat.

Reiki 2

De Reiki 2 cursus duurt één dag. In de Reiki 2 cursus krijg je informatie die aansluit op Reiki 1.
Je ontvangt de Reiki 2 symbolen, je krijgt een behandeling en je wordt ingewijd in de 2e graad. Je krijgt uitleg over het gebruik van de afstandssymbolen en je leert de symbolen te tekenen en te gebruiken. Na afloop van de Reiki 2 cursus ontvang je een certificaat.

Reiki 3

De Reiki 3 cursus duurt één dag. In de Reiki 3 cursus krijg je informatie die aansluit op Reiki 2.
Je ontvangt de Reiki 3 symbolen, je krijgt een behandeling en je wordt ingewijd in de 3e graad.
Je leert hoe je zelf een inwijding moet geven en je krijgt daarbij uitgebreide documentatie.
Na afloop van de Reiki 3 cursus ontvang je een certificaat.

cursussen: oorkonde

Magnetiseren

De cursus magnetiseren bestaat uit 2 dagen.
Dag 1: theorie.
De cursus begint met een kennismaking en daarna volgt het theoretische gedeelte. Behandeld wordt o.a.

Dag 2: praktijk. Behandeld wordt o.a.

Babymassage

Babymassage is een ontspannende lichaamsmassage voor jouw baby. De bewegingen zijn traag, ritmisch en voorspelbaar. Een baby heeft behalve voeding, ook veel contact nodig om zich goed te ontwikkelen. Babymassage is een leuke manier om deze 'huidhonger' van je baby te stillen en samen te genieten. Bovendien werkt het masseren verzachtend bij krampjes en helpt het de kwaliteit van slaap te verbeteren. Je kunt het regelmatig toepassen tijdens de dagelijkse verzorging. Je kunt deelnemen aan de workshop Babymassage wanneer je baby 6 weken tot 1 jaar oud is. De massage blijf je toepassen zolang jij en je kindje het fijn vinden!

Een workshop babymassage bestaat uit 3 bijeenkomsten van een uur. Geschikt voor ouders / verzorgers en kraampersoneel.

De babymassage hebben mijn zoontje en ik ervaren als zeer prettig. Je bent in een zeer ontspannen sfeer intiem met je kindje bezig. Met het 1 op 1 contact naast de juiste massage technieken die je leert, is de uitkomst een zeer tevreden, blije baby.

Cindy & blije Reno