Mama & baby

Post partum begeleiding

Met de komst van de kleine is ook (opnieuw) een moeder geboren. Als moeder ben je het anker van je gezin. Maar in een periode waarin alles draait om de zorg voor je baby en zijn of haar ritme bepalend is voor jouw dag (en nacht!), is het niet zo eenvoudig om stevig te staan en oog te houden voor wat je zelf nodig hebt. Toch is het zo dat hoe beter het met jou gaat, hoe meer dit afstraalt op je gezin.

Post partum programma ZON:

Gun jezelf dit “cocon programma” in een tijd dat alle energie en aandacht al naar de nieuw geborene gaat. In de ZON post partum begeleiding draait het om jou en jouw behoeften en verlangens nu je net (opnieuw) moeder bent geworden. In 5 sessies van ongeveer een uur besteden we onder het genot van een kop voedende kruidenthee of herstelsoep aandacht aan de volgende thema’s:

jouw fysieke herstel na de bevalling, jouw bevallingservaring en waar je nog lading voelt, de lichaamstaal van je baby, Rebozo massage voor diepe ontspanning van lichaam en geest, balans in het gezin en ieders (nieuwe) plaats hierin, plus wat verder nog ontstaat.

De sessies vinden plaats bij jou thuis, na de kraamweek of wanneer jij eraan toe bent.

Praktisch

Het post partum programma ZON sluit mooi aan op het Rebozo sluitingsritueel, een draagconsult, of de workshop Rite of the Womb. Je kunt combinaties kiezen die voor jou goed voelen!

Kijk op de prijslijst (pagina Consulten) voor actuele prijzen.

Rebozo Sluitingsritueel

Voor wie?

Dit ritueel wordt traditioneel gegeven aan vrouwen tussen 30 en 50 dagen nadat zij geboorte hebben gegeven. Het dient om na de bevalling je eigen ruimte opnieuw in te nemen en een intensieve (kraam)periode af te sluiten.

Tijdens de bevalling (en op andere intense momenten in je leven) sta je open, zowel fysiek als energetisch. Tijdens de Rebozo sluitingsceremonie wordt je lichaam weer gesloten en aan jou teruggegeven met behulp van Rebozo doeken en massage. Het is een diep ontspannende ervaring, waardoor je weer meer kunt zakken in je lichaam en contact maken met je eigen diepere behoeften en verlangens. Het sluiten werkt zowel energetisch als fysiek. Het wordt ook wel ‘closing the bones’ genoemd.

Het doel van het ritueel is:

Hoe werkt het?

We beginnen met een kopje helende kruidenthee; even tijd om te praten over hoe het werkelijk met je gaat, wat je nodig hebt, wat je graag zou willen afsluiten/verwerken/helen. Daarna ontvang je een korte Rebozo massage om te ontspannen, gevolgd door het sluiten met de Rebozo doeken in 6 fases. Het is wenselijk dat er een tweede persoon aanwezig is om te ondersteunen bij het ritueel: je partner, of je moeder, zus, vriendin, of andere persoon waarbij jij je op je gemak voelt.
Daarnaast is het fijn als er iemand anders is die voor je baby (en andere kinderen) kan zorgen, zodat jij je even helemaal kunt overgeven aan de sluitingsceremonie.
Zorg verder dat de ruimte lekker warm is en dat er een matje/dekentje /tuinkussen is waar je lekker op kan liggen op de grond. En eventueel dat je favoriete achtergrondmuziek, kaarsjes, affirmaties, etc aanwezig zijn zodat het echt jouw moment wordt!

Voor wie nog meer?

Dit ritueel is vooral bekend om de traditionele toepassing na de geboorte. Maar het ritueel is veel breder inzetbaar; het is toepasbaar bij alle mensen, in alle stadia van hun leven. Bijvoorbeeld als je een heftige periode hebt gehad en dit wil afsluiten, een bepaald thema wilt helen, of als je iets wilt loslaten dat niet meer dienend is voor jou.

Praktisch

Een Rebozo sluitingsritueel duurt ongeveer 60 minuten en wordt in principe bij jou thuis gegeven.
Kijk op de prijslijst (pagina Consulten) voor de actuele prijs.
De kleurrijke doeken kunnen mogelijk kleur afgeven, dus draag donkere kleding tijdens de massage.

Rebozo behandeling

Draagdoek Consulent

Informatie hierover volgt

Wat is Babymassage?

Babymassage volgens de Shantala methode is een ontspannende lichaamsmassage voor baby's. Oorspronkelijk komt de methode uit India, waar ze wordt toegepast tijdens de dagelijkse verzorging. Deze massage methode is zeer geschikt voor baby's, omdat de bewegingen traag, ritmisch en voorspelbaar zijn. Ze kan worden toegepast vanaf 6 weken na de geboorte tot 1 jaar, of zolang jouw kindje het fijn vindt.

Waarom Babymassage?

Babymassage volgens de Shantala methode heeft vele voordelen voor je baby. Het kan helpen om beter te slapen, minder te huilen, buikkampjes te verhelpen en het immuunsysteem te versterken. Ook heeft een baby van nature veel behoefte aan huidcontact. Massage is een plezierige manier om aan deze behoefte van je baby te voldoen. Bovendien helpt het je als ouder(s) om de lichaamstaal van je baby beter te leren kennen en begrijpen.

Wil je je baby laten masseren of meer leren over babymassage? Neem dan contact op.