Acupunctuur

Acupunctuur  | St. Willebrord

Specialisatie: Acupunctuur voor vrouwen

Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen heb ik mij gespecialiseerd in acupunctuur voor vrouwen.
Ik ben specifiek opgeleid in de behandeling van hormonale veranderingen en alle gevoelens van disbalans of klachten die je hierdoor kunt ervaren.

Heb jij last van (hormonale) klachten tijdens één van deze belangrijke levensfases:

  • Je maandelijkse cyclus
  • Kinderwens
  • Fertiliteit trajecten
  • Zwangerschap
  • Voorbereiding op je bevalling
  • Herstel na je bevalling
  • De overgang

Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Voor wie is Acupunctuur?

Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de kracht van acupunctuur. Het biedt een oplossing voor bijna oneindig veel klachten en aandoeningen. Zowel preventief als bij acute en chronische klachten. Neem vrijblijvend contact op om te bespreken of acupunctuur in jouw specifieke situatie helpend is!
Acupunctuur kan heel goed in combinatie met andere geneeswijzen worden toegepast.

Het positieve effect van deze geneeswijze wordt intensief wetenschappelijk onderzocht en aangetoond. Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben daarom acupunctuurbehandeling in het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

 

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is de meest bekende behandelmethode uit de 4000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeswijzen (T.C.G.), waarbij dunne naaldjes op nauwkeurig beschreven punten worden ingebracht om de energiebalans in meridianen te herstellen.

Het meridiaanstelsel is een geleidesysteem, zoals het zenuwstelsel en de bloedsomloop, dat verbonden is met alle organen en de hersenen. Door de meridianen stroomt jouw Qi (levensenergie). Dagelijks maak je Qi op (werken, sporten, etc.) en vul je Qi aan (voeding, ademhaling, etc.). Wanneer jouw energiestroom uit balans is, ontstaan vroeg of laat klachten. Dit zijn symptomen waarmee het lichaam aangeeft dat er sprake is van een tekort aan Qi, of juist een te veel, of een stagnatie in de energiestroom.

Herstellen van jouw energiestroom is mogelijk met behulp van acupunctuur. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. Door het activeren van deze punten maak je als het ware het zelfgenezende vermogen van je lichaam wakker en geef je een specifieke boodschap aan het lichaam. Het activeren van de punten gebeurt vaak met flinterdunne naaldjes, maar kan ook gebeuren met andere stimuli, zoals magneetjes, cups, Guasha techniek of acupressuur. Angst voor naalden hoeft dus geen belemmering te zijn om te kiezen voor een behandeling.

 

Vrouw-zijn en acupunctuur

Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk om iets aan menstruatieklachten te doen om als vrouw een vitaal leven te leven. In het bijzonder in een aantal belangrijke levensfasen van het vrouw-zijn:

Voor jonge vrouwen met menstruatie klachten is het belangrijk dat het lichaam op een natuurlijke manier geholpen wordt om de cyclische beweging te reguleren.

Voor vrouwen met een kinderwens is de cyclus de basis van je vruchtbaarheid.
Hier geldt zeker dat een goede hormonale balans bijdraagt aan het zwanger worden en blijven.

Kijk voor meer informatie op de pagina Menstruatiecyclus.

In aanloop naar en tijdens de overgang ondergaat je lichaam ingrijpende hormonale veranderingen. Ook dan is het belangrijk om klachten te voorkomen of te verhelpen, zodat je de overgang niet als een last ervaart maar als een kans om in je ware vrouwelijke kracht te komen.

happy-mothers-day

Adres

Poppestraat 12
4711 JP Sint Willebrord

Telefoon

0165-631680

Email

info@praktijklaogong.nl

Acupunctuur Zwangerschap en bevalling