Acupunctuur

Specialisatie

Binnen de acupunctuur heb ik mij gespecialiseerd in acupunctuur voor vrouwen.
Ik ben specifiek opgeleid in de behandeling van hormonale veranderingen en alle gevoelens van disbalans of klachten
die je hierdoor kunt ervaren.
Heb jij last van (hormonale) klachten tijdens één van deze belangrijke levensfases:

  • Je maandelijkse cyclus
  • Kinderwens
  • Fertiliteit trajecten
  • Zwangerschap
  • Voorbereiding op je bevalling
  • Herstel na je bevalling
  • De overgang

Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Voor wie is Acupunctuur?

Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de kracht van acupunctuur. Acupunctuur biedt een oplossing voor bijna oneiding veel klachten en aandoeningen. Zowel preventief als bij acute en chronische klachten. Neem vrijblijvend contact op om te bespreken of acupunctuur in jouw specifieke situatie helpend is!

Acupunctuur kan heel goed in combinatie met andere geneeswijzen worden toegepast.

Het positieve effect van acupunctuur wordt intensief wetenschappelijk onderzocht en aangetoond. Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben daarom acupunctuurbehandeling in het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.


Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is de meest bekende behandelmethode uit de 4000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeswijzen (T.C.G.), waarbij dunne naaldjes op nauwkeurig beschreven punten worden ingebracht om de energiebalans in meridianen te herstellen.

Het meridiaanstelsel is een geleidesysteem, zoals het zenuwstelsel en de bloedsomloop, dat verbonden is met alle organen en de hersenen. Door de meridianen stroomt jouw Qi (levensenergie). Dagelijks maak je Qi op (werken, sporten, etc.) en vul je Qi aan (voeding, ademhaling, etc.). Wanneer jouw energiestroom uit balans is, ontstaan vroeg of laat klachten. Dit zijn symptomen waarmee het lichaam aangeeft dat er sprake is van een tekort aan Qi, of juist een teveel, of een stagnatie in de energiestroom.

Herstellen van jouw energiestroom is mogelijk met behulp van acupunctuur. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. Door het activeren van deze punten maak je als het ware het zelfgenezende vermogen van je lichaam wakker en geef je een specifieke boodschap aan het lichaam. Het activeren van de punten gebeurt vaak met flinterdunne naaldjes, maar kan ook gebeuren met andere stimuli, zoals magneetjes, cups, Guasha techniek of acupressuur. Angst voor naalden hoeft dus geen belemmering te zijn om te kiezen voor een behandeling.

 

Adres

Poppestraat 12
4711 JP Sint Willebrord

Telefoon

0165-631680

Email

info@praktijklaogong.nl