Samenwerking

Samenwerkingspartners

Welkom op deze pagina met samenwerkingspartners van Praktijk Laogong. Ontstaan vanuit een passie voor samen sterker, netwerken, verbinden, kwaliteit. Ons doel van deze pagina is bijdragen aan duidelijke en betrouwbare informatie voor jou.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Op deze pagina vertellen professionals uit elkaar aanvullende vakgebieden, uit de regio West-Brabant, kort iets over zichzelf en wat ze jou te bieden hebben.

Verloskundigenpraktijk Meander

Meander is een toegankelijke verloskundigenpraktijk waar rust, tijd en persoonlijke aandacht voor jou en je partner vorop staan…In onze praktijk begeleiden we cliënten met aandacht. Dat betekent dat we ruim de tijd nemen voor de controles (30 minuten) waarin we jullie goede voorlichting geven en vragen wat jullie belangrijk vinden. We luisteren goed naar jullie wensen, behoeftes en verwachtingen en stemmen onze zorg daar op af.

We schenken veel aandacht aan een goede voorbereiding op je bevalling zodat je goed geïnformeerd en met vertrouwen de bevalling in gaat. We nemen daar uitgebreid de tijd voor in het huisbezoek, bij jullie thuis rond 34 weken zwangerschap.

Tijdens de bevalling stimuleren we je dat te doen wat nodig is om je bevalling zo vlot, veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Je krijgt de ruimte om zelf te kiezen waar jij je goed bij voelt. We begeleiden vaak bevallingen in bad of in een verticale houding. Dit geeft je meer controle en bevordert je bevalling.

Door onze werkwijze kent onze praktijk een lager percentage verwijzingen naar het ziekenhuis en een hoger aantal spontane bevallingen. Doordat je meer controle hebt ervaren en op een manier bevalt die bij je past kijk je achteraf positiever terug op de bevalling.

Zo doen we er alles aan om van je zwangerschap en bevalling een veilige, plezierige en bijzondere ervaring te maken op een manier die bij je past. Wij streven ernaar dat je achteraf kunt zeggen: wat is er goed voor mij gezorgd.

Ben je zwanger in Breda, Etten Leur of een van de omliggende dorpen? Kies dan voor Meander, omdat je zwangerschap aandacht verdient. Tot ziens in de praktijk:

www.verloskundigenpraktijkmeander.nl

Verloskundige Praktijk Artemis

Wij begeleiden vrouwen en hun partners voor en tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Laagdrempeligheid is voor ons een super belangrijk gegeven. Soms kan een geruststellend telefoontje voldoende zijn, maar ook een extra controle is natuurlijk mogelijk. Bij ons ben je altijd welkom en kun je terecht met al je vragen. Door een huiselijke, gezellige sfeer te creëren hopen we zwangeren naast het medische ook een leuke tijd te bezorgen. We spreken zwangeren altijd aan met hun voornaam, en proberen iedereen het gevoel te geven dat we voor ze klaarstaan.

Onze hoofdlocatie is te vinden in het hart van ons verloskundig gebied Oudenbosch. Om de praktijk is voldoende mogelijkheid om gratis te parkeren. Ook in Sint Willebord hebben we een spreekuurlocatie, gevestigd in de huisartsenpraktijk

Ons professionele team staat 24/7 voor je klaar: www.artemis-verloskundigen.nl

Verloskundigenpraktijk Doortje Uil

Je gekend en veilig voelen tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Dat het is doel van onze kleinschalige en persoonlijke verloskundigenpraktijk. Wij geloven dat een vrouwenlichaam gemaakt is om zwanger te zijn en te baren. Dat vertrouwen brengen we graag op jou over! Benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Je bent van harte welkom!

Ons werkgebied: Zevenbergen, Klundert, Zevenbergschen Hoek, Hooge/Lage Zwaluwe, Langeweg, Moerdijk, Fijnaart, Standdaarbuiten, Heijningen, Oudemolen. Staat jouw woonplaats er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.
Telefoonnummer: 06-22013323
Wij hebben locaties in Zevenbergen, Klundert en Lage Zwaluwe.

Dichtbij en betrokken! www.doortje-uil.nl

Verloskundigenpraktijk Nintu

Jouw betrouwbare verloskundige met een persoonlijke benadering.
Vanuit de weide omtrek rondom Breda komen zwangere vrouwen naar onze verloskundigenpraktijk met twee vestigingen: een in Breda-Noord en een praktijk in Breda-Hoogeind. Veel vrouwen kiezen bewust voor een kleinschalige verloskundigenpraktijk en dat heeft diverse redenen. Bij onze kleine, sfeervolle praktijk reken je namelijk op

  • Een vaste verloskundige; altijd een vertrouwd gezicht
  • Zorg op basis van jouw wensen en keuzes
  • Ruim de tijd voor al jouw vragen tijdens afspraken
  • Continue begeleiding tijdens voor, tijdens en na de bevalling
  • Infoavonden en cursussen bij onze praktijk

Wij zijn ruimdenkend en flexibel in onze zwangerschapsbegeleiding. Zo kunnen we jou zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens je zwangerschap en bij de geboorte van je kindje. Het is mogelijk om ’s avonds langs te komen tijdens een spreekuur, als dit voor jou beter uitkomt. Of je nu de voorkeur geeft aan een natuurlijke bevalling thuis, in het geboortecentrum of een ander soort bevalling, wij ondersteunen je graag. Je hebt bij ons ook de mogelijkheid om een bevalbad te huren, voor een badbevalling.

www.verloskundigenpraktijknintu.nl 

Prinsenbeemden Verloskundigenpraktijk

Wij zijn Verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden! Wij zijn een kleinschalige praktijk die verloskundige zorg biedt in Breda, Prinsenbeek, Teteringen, Terheijden, Oosterhout, Ulvenhout, Etten-Leur, Zevenbergen, Rijsbergen en Zundert. Bij ons staan vaste gezichten en persoonlijke aandacht voor de cliënt centraal. 

Binnen onze praktijk hechten we veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband met onze cliënten. We geloven dat het hebben van vaste gezichten bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en continuïteit in de zorg. Daarom werken we met een team van ervaren en toegewijde verloskundigen die gedurende de hele zwangerschap en bevalling beschikbaar zijn. Dit stelt ons in staat om persoonlijke zorg op maat te bieden en elke cliënt te leren kennen, zodat we hun specifieke behoeften en wensen kunnen begrijpen en erop kunnen inspelen. We nemen de tijd om naar onze cliënten te luisteren, hun vragen en zorgen serieus te nemen en uitgebreid informatie te verstrekken. 

We begrijpen dat zwangerschap een periode is waarin veel vragen en onzekerheden kunnen ontstaan. We doen ons best om onze cliënten te ondersteunen en gerust te stellen op basis van actuele medische kennis en ervaring. 

Bij Verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden streven we ernaar om elke zwangere vrouw en haar gezin een warme, ondersteunende en gepersonaliseerde zorgervaring te bieden.

www.verloskundigenpraktijkprinsenbeemden.nl

Doula Ibunda.Life

Ik help je graag bij het krijgen van een positieve bevalervaring en een goede start in de eerste periode na de bevalling

Een goede voorbereiding, realistische verwachtingen, én een doula hebben die jou continu ondersteunt, dragen bewezen bij aan een beter verloop en positiever ervaring van de bevalling!
Als gecertificeerd doula help ik je o.b.v. bewezen methoden, gedegen kennis en mijn ervaring om je optimaal voor te bereiden op de bevalling en de eerste periode met je baby (ook als het je tweede, derde,…. is). Zodat jij deze periode ingaat met vertrouwen én de tools die je nodig hebt om de best mogelijke ervaring te creëren. Tijdens de bevalling steun ik jou en help ik de omgeving zo optimaal mogelijk te maken, en help ik je herinneren aan je plan en de geleerde technieken. Ik help je om te volgen wat jouw lichaam je ingeeft, te staan voor jouw wensen, ik steun je bevalpartner zodat deze jóu kan steunen. Het belangrijkste voor mij is dat jij vol vertrouwen jouw bevalling in gaat! En daarnaast geef ik zwangerschaps- postpartum- en mamamassages.

Mijn naam is Tiffanny, samen met mijn man, 2 kinderen en ons hondje wonen wij in het gezellige Roosendaal.
Wil jij graag meer informatie over mijn werkzaamheden neem dan gerust contact met mij op: https://ibunda.life/

Mesologie praktijk Fassaert

Mesologie is een complementaire geneeswijze waarbij de reguliere en alternatieve gezondheidszorg elkaar ondersteunen en de patiënt in al haar facetten centraal staat.

Mocht je, na het bekijken van mijn site, nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een consult, neem dan contact met mij op: www.mesologiepraktijkfassaert.nl
Locatie: Sint Willebrord

Natuurlijk met Anne

Natuurlijk met Anne

Ik bied begeleiding aan (aanstaande) moeders en haar gezinsleden in het zetten van stappen naar een natuurlijke voeding- en leefstijl. Dit doe ik vanuit het oogpunt dat moeders de doorgevers van het leven zijn en dat zelfzorg gelijk staat aan goed kunnen zorgen voor je gezin.

Het vertrekpunt kan een specifieke klacht zijn of de wens om gezond te blijven. We kijken samen naar wie jij bent, wat je wilt bereiken en welke stappen hiervoor nodig zijn. Vervolgens begeleid ik je om deze stappen daadwerkelijk te zetten en er een nieuwe gewoonte van te maken. We hebben aandacht voor jouw voeding, hoe je je voelt, je ontspanning en je beweging.

De consulten vinden plaats bij jou thuis, op neutraal terrein of via (beeld)bellen. Ze kunnen overdag, ’s avonds, doordeweeks of in het weekend gepland worden.

Meer informatie vind je op:  https://www.natuurlijkmetanne.nl/

Mijn Osteopaat

Mijn Osteopaat in Roosendaal: http://nl.mijnosteopaat.eu/

Het Geboorte Event

Acupunctuurpraktijk Laogong is partner van Het Geboorte Event.

Een speciale plek met ondernemers die van hun passie hun vak hebben gemaakt. Voor ouders, voor vrouwen.

We verenigen ons om jou persoonlijk te inspireren, bewust te maken en je vertrouwen te geven tijdens je zwangerschap, de geboorte en de start van het moederschap. Dit doen we vanuit onze onderbuik, onze vrouwelijke wijsheid; door te luisteren naar jou behoefte, door het aanbieden van prachtige producten. Maar ook door je gids te zijn in jouw reis naar binnen, naar je vrouw-zijn.

Ben je zorgprofessional en houd je ook van verbinden? Neem contact op om te bespreken hoe wij elkaar kunnen versterken in de zorg voor cliënten in onze regio!