Menstruatiecyclus

Acupunctuur en menstruatiecyclus

Verstoringen in de fysiologie en balans van een vrouw komen tot uiting in de menstruatiecyclus. Wanneer je in balans bent, verloopt de menstruatiecyclus vloeiend en zonder klachten. Als er echter verstoringen zijn, dan kunnen er klachten ontstaan.

Heb jij last van PMS, pijn, gespannen borsten, onregelmatige cyclus, veel of weinig bloeden, migraine, uitblijven van de menstruatie? Het is niet iets wat er gewoon ‘bij hoort’, het is zelfs belangrijk om er iets aan te doen.
Acupunctuur kan je van veel van deze problemen afhelpen.

Het is belangrijk om iets aan menstruatieklachten te doen om een vitaal leven te leven.
In het bijzonder in een aantal belangrijke levensfasen van het vrouw-zijn:
Voor jonge vrouwen met menstruatie klachten is het belangrijk dat het lichaam op een natuurlijke manier geholpen wordt om de cyclische beweging te reguleren.
Voor vrouwen met een kinderwens is de cyclus de basis van je vruchtbaarheid.
Hier geldt zeker dat een goede hormonale balans bijdraagt aan het zwanger worden en blijven.
In aanloop naar en tijdens de overgang ondergaat je lichaam ingrijpende hormonale veranderingen. Ook dan is het belangrijk om klachten te voorkomen of te verhelpen, zodat je de overgang niet als een last ervaart maar als een kans om in je ware vrouwelijke kracht te komen.

Cyclus en fertiliteitproblemen

Een gezonde cyclus vormt de basis voor een succesvolle zwangerschap. Wanneer zich in jouw cyclus problemen voordoen, kan dit zich uiten in fertiliteitproblemen. Met behulp van acupunctuur kan je cyclus gereguleerd worden als deze onregelmatig, te lang, te kort, afwezig of erg pijnlijk is. Daarnaast kan de doorbloeding van de baarmoeder en het endometrium geoptimaliseerd worden om de kans op een succesvolle innesteling te vergroten.

Adres

Poppestraat 12
4711 JP Sint Willebrord

Telefoon

0165-631680

Email

info@praktijklaogong.nl