Zwangerschap
en
Bevalling

Zwangerschap & Bevalling

Zwangerschap & Bevalling

Zwanger worden, zwanger zijn, geboorte geven aan een nieuw leven, de kraamtijd.

Tijdens deze fasen van je leven is jouw lichaam onderhevig aan een heleboel veranderingen.
Deze kunnen gepaard gaan met verschillende fysieke ongemakken en ook emoties. Je kunt (en wilt) dan liever niet aangewezen zijn op medicijnen, vanwege de bijwerkingen. Acupunctuur is in veel gevallen een veilig en effectief alternatief.

Sinds 2012 heb ik mij binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde gespecialiseerd in zwangerschapsbegeleiding met acupunctuur en fytotherapie.

Dat betekent dat je in voorbereiding op, tijdens én na je zwangerschap hier aan het juiste adres bent!

Acupunctuur bij Zwangerschap & Bevalling
De mogelijkheden van acupunctuur op een rijtje

De mogelijkheden van acupunctuur om jouw vruchtbaarheid te optimaliseren, je te ondersteunen tijdens je zwangerschap en eraan bij te dragen dat jij de beste versie van je zwangere zelf kunt zijn, zijn bijna eindeloos. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtsgebieden.

Zwanger worden

Hormoonbalans en een gezonde cyclus vormen de basis voor een succesvolle zwangerschap. Wanneer zich in jouw cyclus problemen voordoen, kan dit zich uiten in fertiliteitproblemen. Met behulp van acupunctuur kan je cyclus gereguleerd worden als deze onregelmatig, te lang, te kort, afwezig of erg pijnlijk is. Daarnaast kan de doorbloeding van de baarmoeder en het endometrium geoptimaliseerd worden om de kans op een succesvolle innesteling te vergroten. Dankzij deze mogelijkheden vergroot acupunctuur jouw kans op zwangerschap, zowel in een natuurlijke cyclus als in een fertiliteitstraject. 

Miskraam

Helaas gaat het in de fase van innesteling of vroege ontwikkeling van je kindje ook wel eens fout. Wanneer je geconfronteerd wordt met een miskraam is dat natuurlijk heel verdrietig. Om je te helpen met de afronding op een natuurlijke manier kun je gebruik maken van acupunctuur en Chinese kruidenformules.

Om je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel te ondersteunen in de fase tot aan de feitelijke miskraam en in de verwerkingsperiode erna, is dit gratis e-boek voor jou beschikbaar.

Zwangerschapsklachten

Vanaf het moment dat je zwanger bent tot ver na de bevalling ondergaat je lichaam een heleboel veranderingen om deze bijzondere gebeurtenis in goede banen te leiden. Vaak gaan deze veranderingen gepaard met de nodige ongemakken. Zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid, vocht vasthouden, maagzuur, obstipatie en slapeloosheid zijn vaak wel te verdragen en worden geaccepteerd als ‘het hoort erbij’.

Soms zijn de klachten echter zo hevig, vervelend of pijnlijk dat ze je belemmeren in je dagelijks functioneren. Je kunt er weinig aan doen, omdat veel medicijnen verboden zijn tijdens de zwangerschap. Acupunctuur biedt hier een goed alternatief. Het verlicht jouw klachten en is veilig voor je baby.

Stuitligging

Wanneer je baby in stuit ligt helpt acupunctuur, in combinatie met moxatherapie, om je de baby te draaien naar een hoofdligging. De meest ideale periode voor deze behandeling is tussen de 34 en 37 weken zwangerschap. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kans op het natuurlijk draaien van de baby vergroot wordt van 50% naar 75%.

Voorbereiden op de bevalling

Tijdens de laatste weken van de zwangerschap gaat jouw lichaam zich voorbereiden op de bevalling. Acupunctuur helpt je hierbij door de rijping van de baarmoederhals te bevorderen en de banden en spieren rond de baarmoeder te ontspannen.

Na 40 weken kan met behulp van acupunctuur de bevalling op gang gebracht worden door jouw natuurlijke hormonen te stimuleren. In combinatie met strippen (door je verloskundige) verdubbelt zelfs de kans dat je bevalling op een natuurlijke manier op gang komt.

Na de bevalling

Terwijl jij jullie geboortereis aan het verwerken bent en aan het genieten bent van je baby, gaan de veranderingen in jouw lichaam nog even door. Ook in deze fase gaat dat niet altijd vanzelf. Je kunt fysieke en/of psychische klachten ervaren. Acupunctuur helpt je met het op gang brengen van de borstvoeding en verlicht vermoeidheid, nachtzweten en postnatale gevoelens van depressie.

Gun jezelf de beste versie van jezelf!
Heb je vragen of wil je advies over jouw specifieke situatie? Neem vrijblijvend contact met me op!

Stefanie de Jong-Elst

Heel erg bedankt voor je woorden en behandeling. De misselijkheid is helemaal weg. Je bent enorm goed in je vak.

Anoniem

Stefanie is bereid om mee te denken, stelt je gerust en is daarnaast ook eerlijk. In een onzekere periode aan het begin van mijn zwangerschap was de acupunctuur een steun voor mij. Om zowel lichaam als geest te ondersteunen. Ik zou het iedereen aanraden die even niet weet wat zij moet doen, er komt soms al zoveel op je af als je net zwanger bent.

Marre

Na de acupunctuursessie gistermiddag zijn we thuis aan de slag gegaan met Moxa. Vanochtend in bed bewoog de baby erg hevig. Het leek op een draai.

Vanmiddag op de controle-echo bij de verloskundige ontzettend goed nieuws: er was te zien dat de baby is gedraaid!  

Ontzettende dank voor al jouw inzichten, hulp en de fijne sessie!

Nicole

Adres

Poppestraat 12
4711 JP Sint Willebrord

Telefoon

0165-631680

Email

info@praktijklaogong.nl