Overgang

acupuncture needle 41

Acupunctuur en de overgang

Veranderingen in de fysiologie en hormonale balans van vrouwen in de overgang kunnen zorgen voor de nodige ongemakken. Denk bijvoorbeeld aan opvliegers, nachtelijk transpireren, een droge huid en veranderde prikkelverwerking waardoor je meer stress of onrust ervaart.

De overgang wordt in verband gebracht met een veelheid aan fysieke en mentaal-emotionele ongemakken. Veel vrouwen ervaren deze levensfase daardoor als vervelend en lastig.

En dat terwijl de overgang juist een heel belangrijke en waardevolle transformatiefase kan zijn: de energie die voorheen ging zitten in je cyclische beweging en het zorgen voor anderen, mag je nu voor jezelf houden!
Het is aan jou om met die energie en de wijsheid die je met de jaren hebt verzameld, een vorm van expressie te vinden waarin jij jouw wijsheid met de wereld kunt delen. En jouw fysiologie ondersteunt dit!
Met betrekking tot zingeving dus een heel belangrijke, zo niet dé belangrijkste levensfase voor vrouwen.

In aanloop naar en tijdens de overgang ondergaat je lichaam ingrijpende hormonale veranderingen. Juist dan is het belangrijk om klachten te voorkomen of te verhelpen, zodat je de overgang niet als een last ervaart maar als een kans om in je ware vrouwelijke kracht te komen.

Om dit te bereiken, is het van belang inzicht te krijgen in het hoe en waarom van deze hormonale veranderingen en je te realiseren dat de symptomen niet gewoonweg geaccepteerd hoeven te worden. Er is hulp beschikbaar.

Acupunctuur kan helpen bij het verlichten van deze hormoon-gerelateerde problemen en het herstellen van de balans in je lichaam.

Als dé acupuncturist voor vrouwen, kan ik je als je woonachtig bent in West-Brabant, in de omgeving van Breda, met acupunctuurbehandelingen, van je overgangsklachten af helpen.

Het is belangrijk om iets aan overgangsklachten te doen om een vitaal leven te leven. Acupunctuur is bewezen effectief als je last hebt van:

– veranderende menstruaties
– opvliegers
– nachtzweten
– een gevoel van hartkloppingen of onrust in de borstkas
– stemmingswisselingen
– droge huid
– droge slijmvliezen van de ogen, de mond of de vagnia
– prikkelbaarheid of nervositeit
– slecht slapen
– afnemend libido

Daarnaast is het mogelijk om hormoon-gerelateerde processen zoals gewichtstoename, haaruitval of osteoporose te vertragen.

Acupunctuur en menstruatiecyclus | Voor een succesvolle zwangerschap

De beste versie van jezelf tijdens de overgang

Eeuwenoude kennis en wijsheid vanuit de Chinese Geneeskunde draagt bij aan het (her)ontdekken van de beste versie van jezelf tijdens de overgang.
Het is dé levensfase voor geestelijke rijpheid en zingeving.

Adres

Poppestraat 12
4711 JP Sint Willebrord

Telefoon

0165-631680

Email

info@praktijklaogong.nl