Rebozo Massage

Rebozo massage

Wat is Rebozo massage?

Een Rebozo is een katoenen, geweven, kleurrijke doek, die gebruikt wordt om te masseren. Een Rebozo massage wordt gegeven met één of meerdere doeken. De doek wordt om een lichaamsdeel gedrapeerd, gewoon over de kleding heen, en op spanning gebracht zodat zij steun geeft en omhult. Daarna worden met de Rebozo pulserende bewegingen overgebracht, waardoor je in de doek wordt gewiegd en bewogen in een ritme dat bij jou past. Dit werkt diep ontspannend en het laat je ontladen van alle dagelijkse prikkels. Daarnaast stimuleert het o.a. je doorbloeding en het ontgiften van je lichaam.

De Rebozo lichaamsmassage bestaat uit verschillende fases waarin een lichaamsdeel centraal staat: hoofd, romp, bekken, bovenbenen, onderbenen, voeten. Met elke fase zak je dieper in je lichaam en kom je in een diepere ontspanning. Daarna volgt een relaxfase waarin de ontspanning verder in je lichaam kan integreren. Je gaat als herboren weer naar huis!

Voor wie?

Rebozo massage is geschikt voor iedereen die wil ontladen van spanning of een verwenmoment voor zichzelf wil creëren. Het is ook een mooi geschenk om aan iemand anders cadeau te doen.

Ook bijzonder fijn zijn de volgende mogelijkheden:

 • Rebozo voor zwangere vrouwen: met extra aandacht voor je buik & banden
 • Rebozo ter voorbereiding op de bevalling: bevalhoudingen en omgaan met pijn
 • Rebozo voor mama en baby: met baby op je buik, aanbevolen tot 9 maanden
 • Rebozo sluitingsritueel: tussen 30 en 50 dagen na de bevalling, of ter afsluiting van een specifieke periode/gebeurtenis
 • Rebozo voor kinderen: 2 korte sessies van 30 minuten
 • Rebozo cadeaubon: wie gun jij deze diep ontspannende ervaring?
 • Rebozo workshop voor partners: leer Rebozo en geef elkaar een massage wanneer je maar wil!

Praktisch

Een Rebozo massage duurt 60 minuten.
De kleurrijke doeken kunnen mogelijk kleur afgeven, dus draag donkere kleding tijdens de massage.
Een Rebozo workshop duurt 1 dagdeel en wordt in overleg gepland.
Kijk op de prijslijst voor actuele prijzen.

 

Rebozo massage is geschikt voor iedereen die wil ontladen van spanning of een verwenmoment voor zichzelf wil creëren.

Wat is het Rebozo sluitingsritueel?

Dit ritueel wordt traditioneel gegeven aan vrouwen tussen 30 en 50 dagen nadat zij geboorte hebben gegeven. Het dient om na de bevalling je eigen ruimte opnieuw in te nemen en een intensieve (kraam)periode af te sluiten.

Tijdens de bevalling (en op andere intense momenten in je leven) sta je open, zowel fysiek als energetisch. Tijdens de Rebozo sluitingsceremonie wordt je lichaam weer gesloten en aan jou teruggegeven met behulp van Rebozo doeken en massage. Het is een diep ontspannende ervaring, waardoor je weer meer kunt zakken in je lichaam en contact maken met je eigen diepere behoeften en verlangens. Het sluiten werkt zowel energetisch als fysiek. Het wordt ook wel ‘closing the bones’ genoemd.

Het doel van het ritueel is:

 • jou bewust je lichaam teruggeven nadat je geboorte hebt gegeven
 • eren dat er (opnieuw) een moeder is geboren
 • je lichaam begrenzen en diep ontspannen zodat je (beter) contact kan maken met je eigen diepere behoeften en verlangens
 • verwerken / helen van de geboortereis
 • jou ondersteunen bij de overgang van je binnenwereld naar de buitenwereld
 • afronden van een intensieve fase en opladen voor wat komen gaat

Hoe werkt het?

We beginnen met een kopje helende kruidenthee; even tijd om te praten over hoe het werkelijk met je gaat, wat je nodig hebt, wat je graag zou willen afsluiten/verwerken/helen. Daarna ontvang je een korte Rebozo massage om te ontspannen, gevolgd door het sluiten met de Rebozo doeken in verschillende fases.
Het is wenselijk dat er een tweede persoon aanwezig is om te ondersteunen bij het ritueel: je partner, of je moeder, zus, vriendin, of andere persoon waarbij jij je op je gemak voelt.
Neem eventueel je favoriete achtergrondmuziek, affirmaties, etc mee naar de praktijk zodat het echt jouw moment wordt!

Voor wie nog meer?

Dit ritueel is vooral bekend om de traditionele toepassing na de geboorte. Maar het ritueel is veel breder inzetbaar; het is toepasbaar bij alle mensen, in alle stadia van hun leven. Bijvoorbeeld als je een heftige periode hebt gehad en dit wil afsluiten, een bepaald thema wilt helen, of als je iets wilt loslaten dat niet meer dienend is voor jou.

Praktisch

Een Rebozo sluitingsritueel duurt 60 tot 75 minuten.

Adres

Poppestraat 12
4711 JP Sint Willebrord

Telefoon

0165-631680

Email

info@praktijklaogong.nl